آموزش آشپزی : طرز تهیه دلمه کلم و فلفل دلمه
مواد لازم:
کلم برگ …………………. یک عدد درشت
گوشت چرخ کرده ………… ۲۰۰ گرم
پیاز ……………………….. یک عدد متوسط
لپه ………………………. یک استکان
برنج ……………………. یک استکان
سرکه …………………. نصف استکان
سبزی معطر خرد شده .... دو استکان
نمک و فلفل و ادویه و زعفران
طرز تهیه:
برنج و لپه را جداگانه و بدون نمک یک تا دوساعت خیس کنید.
پیاز را خرد کرده تف دهید سپس گوشت را هم با پیاز تف دهید. نمک و فلفل سیاه و یک قاشق مربا خوری زردچوبه و کمی دارچین بزنید.
برنج و لپه را چند جوش بدهید تا نیم پز شوند. ( زیر دندان هنوز سفتی داشته باشد.)
سبزی معطر عموما شامل جعفری و گشنیز و نعنا و مرزه و پیازچه و کمی ترخون است. بعضی ها مرزه را دوست ندارند و اضافه نمی کنند اما من ارادت خاصی به مرزه دارم. سبزی را هم خرد کرده و اضافه کنید. ( من یکبار ریحان خرد شده هم زدم که خوشمزه شد ).
*مواد داخل دلمه همین هاست آنها را مخلوط کنید.
کلم را درسته روی توری در قابلمه بگذارید و دو لیوان آب زیر توری بریزید . برای یکربع تا ۲۰ دقیقه کلم را در قابلمه در بسته حرارت دهید.
سپس از قابلمه خارج کنید و پس از سرد شدن با ملایمت و بدون پاره کردن برگها ۶-۷ برگ درشت رویی را جدا کنید.
*قسمت ضخیم برگ کلم را با چاقو کمی نازک می کنم.
دو قاشق از مایه را وسط برگ می گذاریم و دلمه را می پیچیم.
مامان من دلمه هایش را در سکنجبین رقیق شده می پزد در عوض در مایه دلمه عموما سبزی نمی زند یا کم می زند.
من دلمه و کلا غذای خیلی شیرین دوست ندارم. دلمه را در آب و زعفران و یک یا دو قاشق شکر و نصف استکان سرکه می پزم که طعم ترش شیرین خیلی مطلوبی پیدا می کند.
*زمان پخت دلمه را هم حدود یکساعت در نظر می گیرم.