loading...
کدبانو
محسن بازدید : 457 شنبه 24 دی 1390 نظرات (0)
6  خوراک های دریایی خوشمزه
http://www.juarez-mexico.com/HTML/Restaurants/Seafood/VillaDelMar/Shrimp-600.jpg


مدتهاست که متخصصین علوم تغذیه غذاهای دریایی را به عنوان منابع عالی و کم چربی پروتئین و سرشار از اسید چرب امگا 3 معرفی کرده اند. اما در عین حال نگرانیهایی در باره وجود آلاینده هایی چون متیل جیوه، دیوکسین و بى فنیل چند کلرى PCB در ماهی ها و سخت پوستان آبزی وجود داشت.

خوزه اوردوواس (Jose Ordovas)، محقق دانشگاه تافتس (Tufts) و عضو گروه گزارش دهنده این تحقیق، میگوید که امیدوار است گزارش انستیتوی پزشکی از میزان "وحشت" مردم از مصرف موادی که در اصل برای آنان و فرزندانشان بسیار مفید هستند بکاهد.

عضو دیگر این گروه، دکتر سوزان کربز- اسمیت (Susan Krebs-Smith) و محقق تغذیه در انستیتوی ملی سرطان میگوید:

"به نظر میرسد که نصایح و توصیه هایی که تا کنون انجام گرفته فاقد انسجام و پراکنده بوده است. کاری که ما قصد انجامش را داریم، در کنار هم قرار دادن این اطلاعات است. ما این کار را به شیوه ای انجام داده ایم که موارد سود و زیان مواد غذایی دریایی را طوری در کنار هم قرار داده ایم که هر شخص میتواند شخصا بهترین انتخاب را انجام دهد."

در این گزارش آمده است که در میان مواد غذایی، ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد (سالمون) دارای بیشترین میزان امگا 3 هستند. آمارهای تغذیه نشان میدهند که بیشتر افراد به اندازه کافی از این چربی مفید استفاده نمیکنند.

محققین میگویند که هنوز دلیل اینکه خوردن ماهی از بیماری قلبی- عامل اصلی مرگ در آمریکا- جلوگیری میکند مشخص نشده است. اما آنها چنین نتیجه گیری کرده اند که ممکن است اسید چرب امگا 3 از قلب محافظت کند یا اینکه افرادی که غذاهای دریایی کم چربی را به گوشتهای دیگر ترجیح میدهند، به سادگی کلسترول و چربیهای اشباع شده کمتری وارد بدن خود میکنند.

مطالعات اخیر همچنین به این موضوع اشاره میکند که امگا 3 در مقابل سرطان و بیماری قند نیز از بدن محافظت کرده و پیشرفت آلزایمر را در مراحل اولیه کند میکند.

انستیتوی پزشکی مصرف غذاهای دریایی برای گروههای مختلف را چنین دسته بندی کرده است :

• زنانی که باردار بوده، قصد بچه دار شدن دارند و یا در حال شیردهی هستند میتوانند در هفته دو وعده 90 گرمی ماهی پخته مصرف کنند و باید از مصرف ماهیهای بزرک شکارچی مانند کوسه و اره ماهی که دارای میزان بالای جیوه هستند خودداری کنند.

• کودکان زیر 12 سال میتوانند در هفته دو وعده 90 گرمی ماهی و علاوه بر آن تا 180 گرم ماهی تن سفید مصرف کنند. این گروه نیز باید از خورد ماهیهای شکارچی اجتناب کنند.

• جوانان و بزرگسالان سالم میتوانند با مصرف مرتب غذاهای دریایی از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی خود بکاهند. اگر در هفته بیش از دو وعده غذای دریایی در برنامه غذایی خود دارند، برای کاستن از خطرات مواد آلاینده بهتر است از غذاهای دریایی متنوع استفاده کنند.

• بزرگسالانی که در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی هستند میتوانند با خوردن مرتب غذای دریایی از مشکلات و خطرات بیماری خود بکاهند.

ترکیب غذاهای دریایی
در این گزارش آمده است که مصرف غذای دریایی نه تنها برای نوجوانان و بزرگسالان سالم، بلکه در اشخاصی که در معرض بیماری قلبی هستند، نیز از بروز مشکل جلوگیری میکند. برای افرادی که در هفته بیش از دو وعده غذای دریایی مصرف می کنند، توصیه میشود که برای کاهش اثرات مواد آلاینده، از غذاهای دریایی متنوع استفاده کنند. در این گزارش ماهی ها به دسته های مشخص "خوب" و "بد" تقسیم نشده اند اما در آن به دسته بندیهای زیر برمیخوریم :

• ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد (سالمون) از نظر میزان امگا3 بالاترین مقام را دارند اما در عین حال دارای مقدار بیشتری چربی اشباع شده و کلسترول بوده و میتوانند حاوی مقدار بیشتری دیوکسین و PCB باشند.

• انواع صدف و سخت پوستان (مانند خرچنگ و میگو) دارای چربی اشباع شده کمتر هستند اما کلسترول آنها در حد متوسط است و در صورت مصرف شدن به صورت خام دارای بیشترین حد آلودگی میکربی هستند.

در نهایت در تمام مواد غذایی دریایی میزان دیوکسین، PCB و سایر مواد آلاینده در حدی نیست که در اندازه مصرف توصیه شده، خطرآفرین باشد.

طرز تهیه میگو ژاپنی

● مواد لازم برای خمیر:
▪ آرد گندم=۲۵۰ گرم(۲ پیمانه)
▪ تخم مرغ درشت=۱ عدد
▪ ماست غلیظ=۱ پیمانه
▪ شکر=۲/۱ قاشق سوپخوری
▪ جوش شیرین=۲/۱ قاشق مرباخوری
▪ پکینگ پادر=۱ قاشق مرباخوری
▪ روغن آب کرده=۲ قاشق سوپخوری
● طرز تهیه:
ماست و شکر و کمی نمک و روغن آب کرده و تخم مرغ را مخلوط کرده،خوب هم می زنیم.جوش شیرین و پکینگ پادر و ماست را داخل این مایه ریخته،هم می زنیم تا تمام مواد مخلوط و یکنواخت شوند. آرد را کم کم داخل مایه می ریزیم و هم می زنیم تا مایه به صورت خمیر لطیفی که بدست نچسبد در بیاید؛در صورتیکه چسبندگی پیدا کرد کمی آرد اضافه می نماییم و خمیر را خوب مالش می دهیم. خمیر باید کاملا صاف و یکنواخت و لطیف بشود؛روی آن را می پوشانیم که ۲ تا ۳ ساعت بماند.فلس میگو درشت را می گیریم؛پشتش را با کارد تیزی چاک می دهیم و روده آن را خارج می کنیم. دقت می نماییم دم میگو قطع نشود. خمیر را به ۲ تا ۳ قسمت تقسیم می کنیم.کمی آرد روی میز می ریزیم و هر قسمت از خمیر را با نورد باز می کنیم تا به شکل ورقه نازک در بیاید. با دهانه استکان دایره های کوچکی از خمیر برمی داریم و سر میگو را وسط دایره خمیر می گذاریم و اطرافش را به طرف دم جمع می نماییم و فشار می دهیم تا میگو کاملا در خمیر پوشیده شود و دم آن بیرون بماند. دور دم را فشار می دهیم که خمیر باز نشود و کاملا صاف گردد.تمام میگو ها را بدین شکل آماده می کنیم. روغن مایع فراوان را در ظرف مناسبی می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا داغ شود ولی دود نکند. یک ردیف از میگوهای آماده شده را در روغن می اندازیم؛گاهی زیر و رو می کنیم تا اطراف آن کاملا طلایی شده پف کند. سپس با کفگیر آنها را از روغن خارج نموده، در صافی می ریزیم تا روغن زیادی آن گرفته شود و داغ از آن استفاده می کنیم. در صورتیکه میگوها را قبلا سرخ کرده ایم،برای آنکه گرم شود ۲ تا ۳ دقیقه ظرف میگو را در فر ملایم روی پنجره قرار می دهیم








طرز تهیه خورش میگو ساده

● مواد لازم:
▪ میگو ۱ کیلوگرم
▪ سیب زمینی ۱کیلوگرم
▪ گوجه فرنگی ۲۵۰گرم(رب گوجه ۳قاشق غذاخوری)
▪ نمک به مقدار لازم
▪ فلفل و زرد چوبه به اندازه لازم
▪ ادویه به اندازه لازم
▪ روغن به اندازه لازم
▪ پیاز ۱۵۰گرم
▪ آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری
● طرز تهیه:
میگوها را پوست کنده روده پشتی آن را خارج می کنیم. پس از شستن صبر می کنیم تا آب آن گرفته شود .
پیاز را خرد و آن را تا حد طلایی رنگ سرخ می کنیم.ابتدا زردچوبه و سپس میگو ها را به آن اضافه و حدود ۲ دقیقه آن را تفت می دهیم. بعد بقیه مواد را به آن می افزاییم و می گذاریم ۱۰ دقیقه بجوشد سپس سیب زمینی سرخ شده را روی آن می ریزیم





طرز تهیه شامی با ماهی كپور

مواد لازم:
ماهی چرخ شده ۶۰۰گرم
نمك وفلفل وزعفران به مقداركافی
سیب زمینی ۳۰۰گرم
تخم مرغ ۲عدد
لپه ۱۵۰ گرم
سیر ۵۰گرم
تره , گشنیز, شنبلیله ۲۰۰گرم

طرزتهیه:
ماهی را پس از جداسازی تیغها وتمیزكردن چرخ كنید .سیب زمینی ولپه را پخته , آنها را نیز چرخ كنید.سبزیها را شسته وبصورت ریز خرد كنید.ماهی، سیب زمینی ،لپه وسبزیها را با سیر، تخم مرغ ، نمك ،فلفل و زعفران مخلوط كرده وكاملاً ورز دهید. سپس در قالب گرد شكل دهید ووسط آنرا سوراخ كنید در روغن داغ سرخ نمائید.در هنگام سرو غذا می توانید آنرا با لیموترش وجعفری تزئین نمائید.







طرز تهیه ماهی سوف یا سفید(کباب)

● مواد لازم:
▪ ماهی سرخو یا سفید متوسط=۱ عدد
▪ کره یا روغن زیتون=یکصد گرم
▪ حلقه لیمو ترش و گوجه فرنگی=بمقدار زیاد برای تزئین
▪ آبلیمو=۱/۲ فنجان
▪ نمک و فلفل=بمقدار کافی
● طرز تهیه:
فلسهای ماهی را می گیریم و شکمش را پاره می کنیم و محتویات آنرا خارج کرده تمیز می شوئیم و با کارد یا اره مخصوص آنرا از وسط دو نیم می نماییم بطوریکه بشکل دو عدد ماهی در بیاید. کره آبکرده و آبلیمو و نمک و فلفل را مخلوط کرده و دو طرف قطعات ماهی را با این سس آغشته می کنیم و در فر ابتدا به مدت ۴۵ دقیقه با درجه حرارت ۲۵۰ درجه سانتیگراد می گذاریم سپس از فر خارج می کنیم و روی آنر اکمی روغن زیتون با آبلیمو می کشیم و دوباره در فر با درچه حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه می گذاریم تا خوب پخته شود.ماهی ها را در ظرف متناسبی قرار می دهیم و با حلقه های لیمو ترش و گوجه فرنگی و جعفری تزئین می کنیم.





طرز تهیه میگو پفکی

● مواد لازم :
▪ میگو ۱ کیلو
▪ پیاز یک عدد ( درشت )
▪ آرد ۳/۲ لیوان
▪ آبلیمو یک قاشق سوپخوری
▪ ماست دو قاشق سوپخوری
▪ زعفران نصف قاشق چایخوری
▪ تخم مرع یک عدد
▪ نمک مقدار لازم
▪ بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری
▪ فلفل مقدار لازم
● طرز تهیه :
ابتدا میگو را پوست کنده ، شسته و سپس درون آب پیاز ( یک عدد پیاز درشت را پوست کنده رنده کرده و آن را بین دو دست فشرده و آب پیاز را درون یک ظرف می ریزیم ) با مقداری آبلیمو و فلفل سیاه ریخته و مخلوط می کنیم . در ظرف را بسته و یک ساعت داخل یخچال قرار می دهیم . مایع مخصوص میگو پفکی را با مخلوط نمودن آرد ، تخم مرغ ، ماست ، زعفران ، بیکینگ پودر و نمک تهیه می کنیم ( مایع نباید زیاد سفت یا شل باشد ، در صورتیکه مایع سفت شد با اضافه کردن کمی ماست و اگر شل شد با افزودن آرد آن را درست می کنیم ) سپس میگوها را از آب پیاز خارج کرده و داخل مایع ریخته ، مخلوط کرده و در ظرف را گذاشته و نیم ساعت درون یخجال قرار می دهیم .
یک ظرف کوچک ( برای اینکه روغن باید تمام سطح میگو را بگیرد ) نچسب را روی حرارت اجاق گاز قرارداده و داخل آن روغن ریخته و می گذاریم داغ شود ، پس از اینکه روغن کاملاً داغ شد حرارت را پائین کشیده و میگوها را یکی یکی داخل روغن می ریزیم وقتی یک طرف آن طلایی شد ، میگو را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز طلایی شود ، ضمناً حرارت باید طوری باشد که روغن نسوزد .





طرز تهیه میگو سوخاری(بوشهری)

● مواد لازم:
▪ میگو=۵۰۰گرم
▪ تخم مرغ= ۳عدد
▪ آردسوخاری= به میزان لازم
▪ بکینگ پودر یا جوش شیرین=یک قاشق چایخوری
▪ زعفران= به مقدار کمی
▪ نمک= به میزان لازم
● طرز تهیه:
مواد بالا را به غیر از آرد سوخاری با هم مخلوط کرده وسپس میگو رادر آن ریخته وبعد از آن در آرد سوخاری می غلطانیم دوبار این عمل را تکرار می کنیم و سپس در روغن فراوان سرخ می کنیم
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 238
  • کل نظرات : 82
  • افراد آنلاین : 18
  • تعداد اعضا : 391
  • آی پی امروز : 149
  • آی پی دیروز : 160
  • بازدید امروز : 408
  • باردید دیروز : 438
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,687
  • بازدید ماه : 1,687
  • بازدید سال : 27,588
  • بازدید کلی : 644,101
  • لوگوی دوستان
    AxGiG,عکس گیگ پایگاه آپلود عکس ویژه وبلاگنویسان