![http://persian.cri.cn/mmsource/images/2009/06/22/qiezi.jpg](http://persian.cri.cn/mmsource/images/2009/06/22/qiezi.jpg)
طرز تهیه کله جوشک ( کلک سوز، کله جوش )
▪ پیاز: یک عدد
▪ پونه با نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
▪ دوغ، کشک یا ماست چکیده : به میزان لازم
▪ نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
● طرز تهیه:
این غذا، نوعی غذای ساده و خوشمزه ایی هست که پیشینه آن به استان چهارمحال بختیاری می رسه البته تهرانی های اصیل هم ادعا دارند که این غذا اصلیتش مال تهران هست.
ابتدا پیاز رادر روغن تفت می دهند و پس از این که پیاز طلایی شد، نعناع یا پونه خشک را به آن اضافه می کنیم و کمی هم آن را تفت می دهیم.سپس کم کم دوغ، کشک یا ماست را به آن اضافه می کنند. معمولا به تعداد هر نفر یک لیتر دوغ استفاده می شود. سپس کمیفلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنند و می جوشانند.
زمانی که غلیظ و سبز رنگ شد، با نان محلی یا نان سنگک و سبری خوردن تازه آن را می خورند.این غذا هنوز هم بیشتر در مناطق گرمسیری در فصل بهار توسط عشایر مصرف می شود. البته تهرانی ها توی کله جوش گردو آسیاب شده هم می ریزند .
وقتی پیاز طلایی شد گردو را به آن اضافه می کنند تا اصلاحا روغن بیندازد . بعد نعناع و دوغ و مواد دیگر را به آن اضافه می کنند.
طرز تهیه خوراک کشمشی
▪ ۳۰۰ گرم هویج
▪ نصف فنجان کشمش
▪ یک چهارم فنجان روغن زیتون
▪ سه قاشق غذاخوری آب لیموترش
▪ سه قاشق غذاخوری آب پرتقال
▪ دو قاشق غذاخوری عسل
▪ نصف قاشق مرباخوری زنجبیل
▪ نصف قاشق مرباخوری دارچین
▪ نمک و فلفل به میزان کم
▪ برگ نعنای تازه برای تزئین
● طرز تهیه
هویج ها را پوست گرفته و با درجه بزرگ آنها را رنده کنید. کشمش ها را شسته، در آبکش ریخته و تا خشک شدن آنها صبر کنید.
روغن زیتون، آب لیموترش، عصاره پرتقال، عسل، زنجبیل، دارچین و نمک و فلفل را در ظرف مناسبی ریخته و بخوبی با هم مخلوط کنید. سپس آن را به هویج و کشمش اضافه کرده و با نوک چنگال مخلوط کنید. مخلوط را برای چند ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید و سپس آن را میل کنید.
طرز تهیه پای تخم مرغ
▪ پنج عدد تخم مرغ
▪ نصف فنجان شیر
▪ سه عدد سیب زمینی پخته شده
▪ یک سوم فنجان پیاز رنده شده
▪ یک و نیم فنجان پنیر پیتزای رنده شده
▪ یک قاشق چای خوری نمک و فلفل
● طرز تهیه
سیب زمینی ها را رنده کنید و در یک ظرف بزرگ بریزید، تخم مرغ و شیر را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
پیاز، پنیر پیتزا و نمک و فلفل را به مواد درون ظرف افزوده و مخلوط کنید.
مواد را درون قالب های مخصوص ریخته و آن را در فر با درجه حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دهید.
طرز تهیه تخم مرغ خامه ای
● مواد لازم
▪ شش عدد تخم مرغ
▪ دو قاشق غذاخوری کره
▪ دو قاشق غذاخوری آرد
▪ دو فنجان شیر
▪ یک هشتم قاشق مرباخوری فلفل سفید
▪ نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
● طرز تهیه
در یک قابله آب ریخته و تخم مرغ ها را در آن قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. تخم مرغ ها را پوست کنده و آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید. در یک ماهیتابه کوچک، کره را ریخته و آن را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید تا ذوب شود. آرد را به آن افزوده و کمی هم بزنید، سپس شیر را به آرامی به آن افزوده و تا زمانی که ترکیبی یکنواخت به دست آید، هم بزنید.
نمک و فلفل ها را به همراه قطعات تخم مرغ به آن افزوده و چند دقیقه روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید.
● ارزش غذایی
▪ انرژی ۳۱۷ کالری
▪ چربی ۲۰ /۹ گرم
▪ کلسترول ۴۹۵ میلی گرم
▪ سدیم ۲۸۶ میلی گرم
▪ کربوهیدرات ۱۳ /۱ گرم
▪ فیبر ۰ /۲ گرم
▪ پروتئین ۱۸ /۵ گرم
طرز تهیه خوراک ویژه
▪ ۴۵۰ گرم نودلز یا ماکارونی رشته ای
▪ پنج فنجان قارچ خرد شده
▪ نصف فنجان کره
▪ یک چهارم فنجان آرد
▪ یک فنجان و نیم شیر
▪ یک چهارم فنجان خامه
▪ دو فنجان آب مرغ
▪ سه فنجان سینه مرغ یا بوقلمون پخته خرد نشده
▪ یک فنجان نخودفرنگی
▪ دوسوم فنجان پنیر پارمسان
▪ یک سوم فنجان پنیر چدار
▪ نصف فنجان نان خرد شده
▪ نمک و فلفل
● طرز تهیه
ماکارونی را در آب جوش ریخته و صبر کنید تا کاملاً بپزد. سپس آن را در آبکش ریخته و آب سرد روی آن بریزید.سه قاشق از کره را در تابه ای ریخته و قارچ ها را در آن تفت دهید، پس از ۱۰ دقیقه قارچ ها آماده شده اند. در ظرف مناسبی بقیه کره را با آرد بخوبی مخلوط کنید و سپس با حرارت ملایم برای سه دقیقه تفت دهید. شیر و خامه و آب مرغ را بخوبی مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا در مدت پنج دقیقه با هم آمیخته و غلیظ شوند. ظرف بزرگ و مناسبی را برداشته و سپس در آن ماکارونی را با قارچ، سس آرد و کره و مخلوط شیر، خامه و آب مرغ و نخودفرنگی و سینه مرغ ریخته و هم بزنید و به میزان کافی به آن نمک و فلفل بپاشید. سپس یک سوم از پنیر پارمسان را به آن بیفزایید. در ظرف دیگری نان خردشده را با یک قاشق مرباخوری کره و یک سوم از پنیر آمیخته کنید و روی مواد بریزید. این ظرف را درون فر با ۳۷۵ درجه فارنهایت برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار دهید تا پخته و طلایی شود.
طرز تهیه خوراک ساده با رشته سوپی
▪ نصف بسته رشته سوپی
▪ نصف فنجان روغن زیتون
▪ یک عدد پیاز کوچک خرد شده
▪ دو عدد گوجه فرنگی
▪ دو فنجان آب مرغ
▪ نمک و فلفل
● طرز تهیه
رشته سوپی را در آب مرغ بپزید. پیاز را در روغن به خوبی تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
سپس گوجه فرنگی های خرد شده را به آن اضافه کرده و به میزان دلخواه نمک و فلفل به آن بیفزایید.
پس از به جوش آمدن آب مرغ، در ظرف را گذاشته و حرارت را کم کنید تا برای نیم ساعت با هم بپزد و آب آن کاملاً تبخیر شود.
طرز تهیه خوراک گرم لوبیا
▪ ۳۰۰ گرم لوبیا قرمز
▪ ۳۰۰ گرم نخود
▪ ۳۰۰ گرم لوبیا چشم بلبلی
▪ یک چهارم فلفل دلمه قرمز
▪ یک چهارم فلفل دلمه سبز
▪ شش عدد تربچه
▪ دو عدد پیازچه
▪ مواد لازم برای تهیه سس
▪ یک قاشق مرباخوری سس گوجه
▪ دو قاشق مرباخوری روغن زیتون
▪ یک قاشق مرباخوری سرکه
▪ یک حبه سیر رنده شده
▪ نصف قاشق مرباخوری سس فلفلی
● طرز تهیه
لوبیا و نخود را از شب قبل در آب خیس کنید، سپس آنها را تا جایی بپزید که کاملاً نرم شوند. مواد را درون سبد ریخته و پس از این که آب آن جدا شد، آنها را در ظرف مناسبی مخلوط کنید.فلفل دلمه ها را به خوبی خرد کنید. سپس تربچه ها را حلقه حلقه کرده و پیازچه را خرد کنید و به مواد درون کاسه بیفزایید. مواد مربوط به تهیه سس را در ظرفی کوچک ریخته و آنقدر هم بزنید تا یکنواخت شود، سپس آنها را به عصرانه اضافه کنید.
طرز تهیه خوراک ماکارونی و بروکلی
▪ یک بسته ماکارونی شکل دار
▪ نصف فنجان رب گوجه
▪ ۳۵۰ گرم کلم بروکلی
▪ شش حبه سیر
▪ نصف قاشق مرباخوری فلفل
▪ یک فنجان و نیم آب مرغ
▪ یک چهارم فنجان پنیر پارمسان
● طرز تهیه
در قابلمه ای آب ریخته و صبر کنید تا به جوش آید. درون آن کمی نمک و روغن بریزید سپس ماکارونی را به آن اضافه کنید. باید ماکارونی ها آنقدر پخته شوند که کاملاً نرم شوند. سپس آنها را در آبکش ریخته و آب سرد روی آن بگیرید تا به هم نچسبد.سپس ماکارونی را در قابلمه دیگری ریخته و آب مرغ را به آن اضافه کنید. اجازه دهید ماکارونی مقداری در آب مرغ پخته و طعم دار شود. برای این که آب مرغ تمام شود و ماکارونی نیز طعم خوبی پیدا کند، هشت دقیقه زمان کافی است.یک تابه را روی حرارت بگذارید. کمی روغن زیتون به آن اضافه کنید و سیرهای خرد شده را به آن بیفزایید. سپس نمک، کلم بروکلی خرد شده و فلفل را با پنیر پارمسان و رب درون تابه بریزید و اجازه دهید تا مواد آمیخته شده و کمی تفت داده شود.ماکارونی را به مواد درون تابه اضافه کرده و خوب هم بزنید.
طرز تهیه خوراک مرغ با پاستای ادویه دار
● مواد لازم برای ۶ نفر
▪ یک قاشق چای خوری زیره سبز
▪ یک قاشق چای خوری پودر فلفل دلمه ای
▪ یک قاشق چای خوری زرد چوبه
▪ دو حبه سیر خرد شده
▪ چهار قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
▪ چهار عدد سینه مرغ بدون استخوان
▪ یک عدد فلفل دلمه ای قرمز
▪ دو عدد ساقه کرفس خرد شده
▪ یک عدد موسیر یا پیاز کوچک خرد شده
▪ یک چهارم فنجان زیتون شکم پر با هویج یا فلفل نصف شده
▪ دو قاشق غذاخوری عسل
▪ یک قاشق غذاخوری سس خردل
▪ دو قاشق غذاخوری آب لیموترش
▪نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
● طرز تهیه
زیره، پودر فلفل با زردچوبه، سیر و دو قاشق آب لیموترش را در یک ظرف با یکدیگر مخلوط کنید و مقداری نمک و فلفل به آنها اضافه کنید. سپس این مواد را به اطراف سینه مرغ بمالید و همچنان که در ظرف مواد قرار گرفته است با یک پلاستیک روی آن را بپوشانید و در حدود سه ساعت یا بیشتر در یخچال قرار دهید.
فر را در ۴۵۵ درجه سانتی گراد قرار دهید، سپس سینه های مرغ را در فر گذاشته و صبر کنید تا حدود ۲۰ دقیقه در فر بماند و پخته شود.
پاستاهای لوله ای شکل را در ظرف آبجوش و نمک قرار دهید و اجازه دهید کاملاً بجوشد تا پاستا پخته شود سپس با آب سرد آبکشی کنید و صبر کنید تا آب آن کاملاً گرفته شود.فلفل قرمز خرد شده، کرفس خرد شده، موسیر یا پیاز خرد شده را در ظرف با پاستا مخلوط کنید و کاملاً هم بزنید.
عسل را با خردل و آب لیمو ترش مخلوط کنید و به بقیه مواد اضافه کنید.سینه مرغ را به قطعات چهار گوش کوچک برش دهید و در نهایت قطعات کوچک شده مرغ را در قسمت وسط ظرف روی پاستا قرار دهید.
طرز تهیه تخم مرغ با طعم سبزیجات
▪ شش عدد تخم مرغ
▪ دو عدد آواکادو
▪ یک بوته سیر
▪ یک قاشق مرباخوری سس مایونز
▪ یک قاشق مرباخوری روغن زیتون
▪ نمک و فلفل به میزان دلخواه
▪ ۱۰ عدد برگ کاهوی کوچک
▪ چند برگ ریحان برای تزئین
● طرز تهیه
تخم مرغ ها را شسته و در ظرف آبی قرار دهید تا کاملاً سفت شود سپس آنها را پوست گرفته و از وسط نصف کنید، زرده ها را در مخلوط کن بریزید و سپس سیر خرد شده، سس مایونز، روغن زیتون، نمک و فلفل، کاهوی خرد شده و آواکادوهای ریزشده را به آن اضافه کرده، مواد را تا حدامکان مخلوط کنید تا یک دست شود.
از این مواد باید درون تخم مرغ ها را پر کنید و روی آن را با برگ ریحان تزئین کنید.
طرز تهیه گراتن مرغ
مواد لازم:
مرغ تمییز کرده یک عدد
ماکارونی نازک و پهن یک بسته
سس سفید ۳ پیمانه
پنیر گودا رنده شده ۱۵۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
نمک به مقدار کافی
دستور تهیه: مرغ را بایک لیوان آب وکمی نمک و یک پیاز خرد کرده میگذاریم بپزد بهطوری که بعد از پخته شدن نصف لیوان آب داشته باشد، بعد مرغ را میگذاریم سرد شود؛ استخوانهای مرغ را میگیریم و به قطعات درشت خرد میکنیم آب مرغ را باسس مخلوط مینمائیم و یکی دو جوش میدهیم؛ ظرف مناسبی را آب میریزیم و یک قاشق سوپخوری نمک هم در آن مخلوط میکنیم و میگذاریم جوش بیاید؛ ماکارونی را از طول دو قسمت میکنیم و در آب جوش میریزیم و میگذاریم چند جوش بزند و مغز ماکارونی نرم شود، ماکارونی را در صافی میریزیم و مقداری آب روی آن میدهیم ته ظرف نسوز مناسبی را کمی چرب میکنیم۱/۲ از سس را ته ظرف میریزیم؛ کمی پنیر روی آن میپاشیم نصف از ماکارونی را روی سس میریزیم؛ کمی پنیر روی آن میپاشیم نصف از ماکارونی را روی سس میریزیم و با پشت قاشق آنرا صاف میکنیم؛ قطعات مرغ را روی ماکارونی میچینیم و با بقیه ماکارونی روی مرغ را می پوشانیم؛ بقیه سس را روی ماکارونی میریزیم و پنیر را روی آن میپاشیم؛ کره را قطعه قطعه میکنیم و روی گراتن میچینیم فر را به حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن میکنیم بعد ظرف را کف فر قرار میدهیم تا مدت نیم ساعت بماند و ته گراتن کمی برشته شود، سپس ظرف را روی آخرین پنجره فر بهطرف بالا قرار میدهیم و در حدود نیم ساعت تا سه ربع دیگر میگذاریم گراتن در فر بماند تا روی آن نیز کمی برشته و طلائی شود، گراتن را با همان ظرف سر میز میبریم.
طرز تهیه گراتن بادنجان
شرح حال این غذا:
مواد لازم:
بادنجان متوسط ۶-۵ عدد
سس بشامل یا سس سفید ۴-۳ پیمانه
کره ۱۰۰ گرم
مغز نان خرد شده یک پیمانه
جعفری خرد شده ۳-۲ قاشق سوپخوری
نمک وفلفل به مقدار کافی
پنیر گرویر ۱۰۰ گرم
دستور
تهیه: بادنجانها را روی آتش یا در فر کبابی میکنیم بهطوری که مغز آن
پخته شود، بعد پوست بادنجان را میگیریم و سر آنرا جدا میکنیم و ساطوری
مینمائیم کمی نمک و فلفل به آن میزنیم، سپس ته ظرف نسوز کوتاه دیوارهای
را کمی چرب میکنیم ومختصری سس میریزیم و بادنجان ساطوری شده را روی سس
قرار میدهیم. روی آنرا صاف میکنیم و با جعفری بقیه سس میپوشانیم مقداری
مغز نان خرد شده روی آن میریزیم و کره را قطعه قطعه میکنیم و روی نانها
میچینیم و فر را با حرارت ۴۰۰ درجه گرم میکنیم و ظرف را روی آخرین پنجره
فر بهسمت بالا قرار میدهیم و میگذاریم سه ربع تا یک ساعت بماند تا روی
آن کاملا طلائی و برشته شود و با همان ظرف سر میز میبریم . ممکن است گراتن
بادنجان را با گوشت تهیه کرد در این صورت ۳۵۰ گرم گوشت چرخ کرده را با دو
قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم بعد یک قاشق سوپخوری رب گوجه
فرنگی در یک لیوان آب حل کرده با کمی نمک و فلفل داخل گوشت میریزیم.
میگذاریم آهسته بجوشد و آب گوشت کاملا کشیده شود و بعد ته ظرف نسوز مناسبی
را یک ردیف بادنجان آماده شده و روی بادنجان را یک ردیف گوشت آماده شده
میریزیم بعد کمی جعفری خرد شده روی آن میپاشیم روی آنرا با یک ردیف
بادنجان و روی بادنجان را با سس سفید میپوشانیم ومقداری پنیر رنده شده روی
آن میریزیم ومطابق دستور فوق طبخ میکنیم.
طرز تهیه کشک بادنجان
مواد لازم:
گوشت مغز ران نیم کیلوگرم
پیاز سرخ کرده ۳-۲ قاشق سوپخوری
لپه یک استکان
کشک سائیده غلیظ ۳-۲ لیوان
بادنجان متوسط ۱۲-۱۰ عدد
روغن به مقدار کافی
دستور تهیه: گوشت را قیمهای خرد میکنیم و میشوئیم و داخل پیاز سرخ کرده میریزیم، بعد لپه را نیز میشوئیم و داخل گوشت میریزیم و روی آتش با حرارت ملایم میگذاریم تا آب گوشت کاملا کشیده شود، بعد ۲ تا ۳ لیوان آب داخل گوشت کاملا بپزد و کمی آب داشته باشد. سپس کمی نمک داخل گوشت میریزیم تا گوشت کاملا بپزد و کمی آب داشته باشد. سپس کمی نمک داخل گوشت میریزیم ممکن است کمی رب گوجه فرنگی یا زعفران سائیده نیز به گوشت میزنیم بعد بادنجان را پوست میکنیم و کمی نمک میزنیم و با حرارت ملایم در روغن فراوان سرخ میکنیم تا طلائی شود بعد بادنجانها را روی قیمه آماده شده میچینیم تا مغز بادنجان بپزد و کاملا پخته شود بعد از آماده شدن بادنجانها را دور دیس میچینیم و قیمه را وسط دیس میریزیم و کشک را روی قیمه و بادنجان میدهیم و کمی نعناع داغ و گردوی خرد کرده روی آن میریزیم.
طرز تهیه کوردون بلو
- مواد لازم برای ۴ نفر:
سینه مرغ ۴ عدد، ژامبون مرغ ۴ اسلایس (ورق)، سس کچاب (قرمز) تند ۴ قاشق غذاخوری، پنیر پارنژان ۸ قاشق غذاخوری، پودر کنتاکی به اندازه لازم
- طرز تهیه:
ابتدا سینه مرغ را کاملاً روی تخته با بیفتک کوپ پهن میکنیم سپس یک قاشق غذاخوری سس کچاپ تند روی آن مالیده و ژامبون مرغ را روی آن میگذاریم و پنیر پارژان را روی همه آنها میپاشیم در خاتمه سینه مرغ را رول کرده بشکل رولت در میآوریم و تمام آن را پودر کنتاکی میغلطانیم و در روغن سرخ میکنیم و بعد از دو طرف طلائی کم رنگ شده مجدداً کمی سس کچاپ روی آن مالیده و به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر میگذاریم بعد از اینکه آماده شده، هر یک عدد سینه مرغ برای یک نفر کافی میباشد به همراه این غذا ریحان و زیتون سیاه بسیار لذیذ میشود.
طرز تهیه خوراک جوجه و فلفل هندی
فلفل سبز : ۱۰۰۰ عدد
نشاسته : ۳ قاشق مربا خوری
زنجبیل : ۱ قاشق مربا خوری
شکر : ۲ قاشق مربا خوری
سیر : ۱ قاشق مربا خوری
آب : ۲.۵ فنجان
فلفل سیاه : قدری
نمک : ۱ قاشق مربا خوری
سینه مرغ نپخته را مدت ۲۵ دقیقه در آب بجوشانید و سپس آن را از آب برداشته، پوستش را جدا کرده قطعه قطعهاش نمائید.
فلفل هندی را شسته آن را به قطعات ریز بریده مدت ۴ دقیقه در آب بجوشانید و سپس آن را در آب سرد آبکشی کرده فلفلها را پس از خشک کردن در کماجدانی که با روغن بادام زمینی به اندازه کافی چرب شده، بریزید و مدت دو دقیقه بپزید، سپس جوجه و نمک و شکر و زنجبیل و سیر و فلفل سیاه و آب را بر آن افزوده سر پوش ظرف را گذاشته مدت شش دقیقه بجوشد. آنگاه نشاسته آرد ذرت را بر آن افزوده هم زده مدت دو دقیقه بپزید.